Opositsioon on Metsoja katuseraha suhtes kriitiline (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsoja väitel püüdis ta anda parima, et Pärnu ja Pärnumaa huvid oleks raha jagamisel esindatud.
Metsoja väitel püüdis ta anda parima, et Pärnu ja Pärnumaa huvid oleks raha jagamisel esindatud. Foto: Mailiis Ollino

Järgmise aasta riigieelarve projekti on riigikogu liikme, Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsoja ettepanekul lisatud regionaalne toetus ehk katuseraha mitme objekti rajamiseks ja remondiks. Pärnumaa ringkonna opositsioonisaadikuile näivad problemaatilisena nii valikud toetuste saajaid määrates kui ka summa, mis enne valimisi laiali jaotatakse.

Metsoja ettepanekute järgi rajataks Rannastaadioni juurde 300 000 euroga teisaldatava katuse ja jahutusseadmetega uisuväljak, teise 300 000 euroga ehitataks laskekoolituskeskus ja 100 000 eurot läheks Tori Eesti sõjameeste mälestuskiriku renoveerimiseks.

“Heal kolleegil Andres Metsojal on ilmselt head sidemed valitsuses või kusagil mujal, et talle on tehtud ettepanek esitada eeted regionaalinvesteeringute tegemiseks tuleva aasta riigieelarvesse ja nendega on arvestatud. Mulle ei ole sellist ettepanekut tehtud,” kommenteeris reformierakondlane Jüri Jaanson.

Regionaalinvesteeringutest saaks Jaansoni sõnutsi Pärnu ja Pärnumaa hüvanguks teha küllaga. “Näiteks puudega inimeste ligipääsetavuse parandamine, Pärnu sõudeklubi renoveerimine, Tammiste hooldekodu laiendamine, kergliiklusteede, sportimis- ja liikumisvõimaluste arendamine, mänguväljakute ja vabaajaveetmispaikade ning lasteaiakohtade loomine,” loetles ta.

Teine reformierakondlasest rahvasaadik Toomas Kivimägi märkis, et mõistagi on organisatsioonid, mis raha saavad rõõmsad, ent kuidas peavad tundma need, kes kuldsest ringist välja jäid. “Või mida nad peavad tegema või kelle kätt hoidma, et sinna ringi saada?” küsis Kivimägi retooriliselt. Tema hinnangul on kurioosne, et sel aastal on katuseraha summa kasvanud mitu korda. "Kui kaugele võib häälte ostuga maksumaksja raha eest minna? Uus tase igal juhul, minnes mööda üldisest loogikast ja põhimõtetest, kuidas riigieelarvest raha taotleda.”

“Kõik, mida poliitikas tehakse, on moel või teisel seotud valimistega, selleks meil ju valimised ongi, et inimesed saaksid otsustada, kes parimal viisil nende soove ja huve esindaksid. Püüdsime nende objektide valikul jälgida, et kasusaajate ring oleks võimalikult lai,” vastas Metsoja kriitikutele.

“Uisuväljaku rajamisega soovime toetada ennekõike talviste sportimis- ja tegevusvõimaluste valikute avardumist Pärnu lastele ja noortele. Loome püsiva jääkattega ja katusealuse ilmakindla liuvälja, millest Pärnus on ju unistatud aastaid,” ütles Metsoja.

Mitmefunktsiooniline laskespordikeskus on Metsoja sõnutsi samuti kauaaegne projekt, mille elluviimisele tahab Isamaa kaasa aidata. “Seda keskust vajavad Pärnumaa jahimehed, laskesportlased ja kaitseliitlasedki. Samuti näeme varianti selle raha toel luua treenimisvõimalused Pärnu vibusportlastele, kuna kauaaegne vibustaadion Tammistes kaob õige pea,” kaitses Isamaasse kuuluv poliitik valikuid. Enda väitel püüdis ta selles olukorras anda parima, et Pärnu ja Pärnumaa huvid oleks raha jagamisel esindatud. “Kõige halvemini meil ei läinudki.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles