Pärnu-Jaagupi lapsed uudistasid habrast loodust

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi põhikooli õpilased tutvusid sellega, mida meri meile pakub.
Pärnu-Jaagupi põhikooli õpilased tutvusid sellega, mida meri meile pakub. Foto: Erakogu

Pärnu-Jaagupi põhikooli õpilased uurisid keskkonnaprojekti raames Läänemerd, metsatulekahjude mõju ja lindude elu. 

1.–4. klassi õppekäik viis õpilased Matsalu riigimetsa majandamise keskusesse (RMK) Matsiranda, kus tutvuti eri liikidega, korjati prügi ja arutleti selle üle, kellele selline praht võib kahjulikuks osutuda. Samuti vaadati, mis juhtub linnusulega, kui see saab õliseks ja võrreldi eri merede vee soolsust. Kodutööna said lapsed ülesande koostada enda leitud liikidest (vetikatest, karpidest) sobiv merekooslus.

“Looduskeskuse töötajad olid teinud väga huvitava rühmatöö mereprügist,” lausus projektijuht Hele Nööri ja lisas, et merel oli sel päeval väga tugev torm, mis muutis selle veel huvitavamaks.

5.–9. klassi noored käisid Nõval tutvumas maakerkega, seal nähti meteoriidijälgi ja bretšasid (auguga kive). “Kõigile lastele sai selgeks see, kui suurt kahju võib teha metsatulekahju ja kuidas see mõjub eri kooslustele,” rääkis Nööri. Kuuendikud tutvusid aga Kablis põhiliselt lindude eluga, suurt huvi pakkus rõngastamine.

“Tõdesime, et loodus on habras. Me ise saame seda hoida kas või sellega, et kõik, mille loodusesse viime, toome sealt tagasi,” märkis Nööri.

Pärnu-Jaagupi põhikooli projekt viidi ellu keskonnainvesteeringute keskuse toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles