Autoturgu tabas septembris tagasilöök

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Pärnus müüdi septembris 108 uut autot. Sõiduautosid läks kaubaks 92 ja tarbesõidukeid 16. Automarkidest osutus ostjate seas populaarseimaks Škoda.

Škoda mudeleid läks möödunud kuul Pärnus kaubaks 17. Toyotasid vuras salongist välja 15, Hyundaisid kaheksa ning Opeleid, Kiasid ja Forde seitse.

Võrreldes augusti ja mulluse septembriga tabas Pärnu automüüki eelmisel kuul suur langus.

Augustis soetati 134 uut autot, mullu septembris aga 137 uut sõiduriista.

Pärnu automüügi statistika koostaja Mariine Auto AS müügijuhi Danel Karpenderi sõnutsi on müüginumbrite languse suurim mõju ilmselt augustis arvele võetud seerialõpu sõidukitel, sest septembrist on uue kütutusekulu meetodika rakendumisel sõidukite arvelevõtmisel piirangud.

“Sõidukid, mida olid esinduste laovarudes üle lubatud kvoodi, võeti arvele augustis. Rohkem kajastub see Tallinna esinduste müüginumbrites, aga eks see mõjutanud Pärnu automüükigi,” kommenteeris Karpender.

Nii kajastub augustis arvele võetud autode müük septembri kasutatud autode müüginumbrites, mis olid Pärnus aga samuti väiksemad kui aasta tagasi.

Üheksa kuuga on Pärnu autokaupmehed müünud 1283 uhiuut sõidukit. Seda on kaks masinat vähem kui mullu samal ajal. Möödunud kuudel on automüük eelmise aasta omast veidi suurem olnud.

Kasutatud autosid müüdi 11 siinse autosalongi statistika järgi septembris 85: sõiduautosid 77 ja tarbesõidukeid kaheksa.

Üheksa kuuga on autosalongid müünud 925 pruugitud sõidukit, mida on 81 võrra rohkem kui mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles