Galerii: vaadake, milliseid hõrgutisi pakkusid õpilased müüginäitusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäevaks olid Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) välja sätitud soolased ja magusad küpsetised, üks uhkem kui teine. Taas toimus müüginäitus, kus huvilised said osta kutseõppurite valmistatud tooteid.

Ahvatlusi  leidus tõesti igale maitsele, näiteks olid õpilased valmistanud Pavlova kooki pohlavahuga, pulgakooke, suuremad magusasõbrad said koju osta aga terve tordi.

PKHK õpilased Mirjam Metsaäär ja Anette Isand olid valmistanud tordi “Sügishõng”, mida nad alustasid juba eelmisel päeval. “Eile panime kokku ja täna hommikul katsime martsipaniga,” rääkisid nad. Kõige aeganõudvam oli martsipankaunistuste voolimine.

Pilku püüdis samuti töö nimega “Jänku unistus”, mida ehtiski kuus martsipanist porgandit.

Mõeldud oli neilegi, kes magusast ei hooli: saada oli seene- ja lihapirukaid ning kõrvitsapalmikut.

PKHK pagarite ja kondiitrite juhendaja Terje Jürgnes selgitas, et tegemist on traditsioonilise üritusega, kus esimese ja teise kursuse pagari-kondiitriõpilased müüvad omavalmistatud küpsetisi. “Õpilased on palju panustanud, vastavalt oma loovusele ja omandatud oskustele,” kiitis Jürgens, kelle sõnutsi ongi eesmärk panna õppurid mõtlema loovalt, nägema tervikpilti, unustamata vastutust oma töö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles