Pärnumaalased on kettagolfis teerajajad

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ­linnavalitsus toetab kettagolfarite tegemisi kahe ­käega. Fotol (vasakul) discgolf’i-klubi Hole-in-One nädalamängude eestvedaja Margo Peters ja abilinnapea Rainer Aavik.
Pärnu ­linnavalitsus toetab kettagolfarite tegemisi kahe ­käega. Fotol (vasakul) discgolf’i-klubi Hole-in-One nädalamängude eestvedaja Margo Peters ja abilinnapea Rainer Aavik. Foto: Ants Liigus

Jõulumäel asub Eesti vanim avalikuks kasutamiseks mõeldud kettagolfipark. Kui sealne kollane rada 2004. aastal loodi, arvasid inimesed, et korvid on loomasöödakohad, ja viisid sinna heina.

Nüüd, 14 aastat hiljem on inimesed alast märksa teadlikumad ning harrastajaid ja radu tekib nagu seeni pärast vihma. Huvi­lisi olevat juba üle 20 000 ja mängupaiku üle 125. Selle aasta alguses pandi kõik riigid pingeritta ja ­Eesti platseerus kõrgele viiendale kohale. Euroopas jääme alla vaid soomlastele. Spordiala areneb Eestis ülikiiresti.

Suur roll Maarjamaa discgolf’i arengus on kohalikul klubil Hole-in-One (HiO), kust on alustanud näiteks tippmängija ja kolmekordne Eesti meister Kristin Tattar, Pärnumaa aasta naissportlase autasu pälvinu. Eesti meistreid leidub siin veel, näiteks Martin Rotmeister, Rene Mengel, Raimo Kimmel, ­Viljar Rebane ja Einar Elbing.

HiO sportlaste auväärt tulemusi võibki ette lugema jääda. Läinud nädalavahetusel lisandus auhinnakappi Kristo Vaikmaa Baltimaade meistrivõistluste kuld. Nädal varem seljatasid Vaikmaa, Rando Järve ja Oliver Kihu Eesti klubide meistrivõistlustel 23 tiimi ja tõid taas uhke karika koju.

Eesti discgolf’i liidu presidendi Rein Rotmeistri sõnutsi on Pärnumaa roll Eesti kettagolfi arengus on olnud meeletu. “Mengel, Elbing ja Kimmel – nemad olid ju algusaastatel suuresti Eesti discgolf’i eestvedajad. Siis ei olnud veel ­Eesti discgolf’i liitu ega harrastajate liitu ja kõik oligi pärnakate õlul. Tattar on võidelnud end siit maailma tippu. Martin Rotmeistergi on olnud teerajaja: ta sai esimese eestlasena lepingu discgolf’i-varustuse tootjalt, käis USAs mainekal Memoriali turniiril ja võitis EuroProTouri etapi. Palju on siin Pärnus esimesena tehtud,” tunnistas alaliidu president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles