Saadame sõltlase netti abi otsima?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimaste nädalate narkoteema kajastamine sai alguse Pärnu kesklinnast süstimispaiga avastanud lehelugeja külastusest toimetusse. Foto Urmas Luik.
Viimaste nädalate narkoteema kajastamine sai alguse Pärnu kesklinnast süstimispaiga avastanud lehelugeja külastusest toimetusse. Foto Urmas Luik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu Postimees on narkootikumide tarvitamisega seotud teemat üleval hoidnud nädalaid. Alguse sai see linnasüdamest süstimispesa leidnud lehelugeja külaskäigust toimetusse.

Valmisolekut teema ette võtta ja sellesse täie tõsidusega suhtuda andis ja on andnud Weekend Festivali ajal toimuv. Sündmust kajastanud ajakirjanikud on kirjeldanud pilti inimmassist, mis peale muusika otsib naudingut kümnest viinakokteilist ja paarist tabletist. Ja see mass on enamasti noor, väga noor.

Nädala eest uuris tegevtoimetaja Lauri Habakuk korrakaitse kohalikelt esindajatelt, miks näib nii, et narkoprobleemile ei pöörata tähelepanu. Saime vastuseks, et meil pole olukord nii hull kui Tallinnas ja Narvas ja pingutusi siiski tehakse, kuid politsei käed jäävad mõnuainete vastu võitlemisel lühikeseks. “See on kogu maailma mure,” kõlas diagnoos.

Postimehe ajakirjaniku Vilja Kiisleri tänases artiklis lahtirulluv lugu noortest narkoainete tarvitajatest Pärnu rannaliival teeb sellest maailma murest ikka selgelt meie, pärnakate oma. Artiklis piisab õõvastavaid fakte, et mitte ühmata: “Ärge reageerige üle”.

Tervise arengu instituut käib Pärnus välitööde käigus uimastitarvitajaid nõustamas ja tõdeb, et nad ootaksid väga koostööd omavalitsuse või mõne teisegi partneriga, kes tahaks sõltlasi aidata. Vaja oleks statsionaarset nõustamiskeskust. Politseinikudki nentisid, et isegi juhul, kui nad narkomaani tänavalt ära koristavad, pole teda kuskile edasi saata. Ravivõimalused on nii kesised. Kättesaadav on vaid veebiportaal Narko.ee. Usume tõesti, et uimastisõltlast aitab netis videote vaatamine?

Selle nädala üleriigiline teema on olnud katuseraha külvamine. Riigis, kus nii heldelt uisuväljakute tarvis raha jaotatakse, võiks seda ju leiduda uimastitarvitamise vastu võitlemisekski, eriti veel, kui see puudutab lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles