Eesti Energia Tootsi ehitusluba jäi kehtima

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Põhja-Pärnumaa otsust ei vaidlusta, peab vald kahe ettevõtte ehitusloataotlused taas läbi vaatama.
Kui Põhja-Pärnumaa otsust ei vaidlusta, peab vald kahe ettevõtte ehitusloataotlused taas läbi vaatama. Foto: Mailiis Ollino

Kohus andis üleeile Tootsi tuulepargi vaidluses ettevõtjatele osaliselt õiguse, tühistades otsused, millega keelduti neile ehituslube andmast, ja tunnistades õigusvas­taseks kaks valla saadetud kirja. AS Eesti Energiale juba antud ehitus­luba jäi jõusse.

Kunagine Vändra vallavalitsus väljastas 2016. aastal Eesti Energiale Tootsi tuulepargi ehitusloa. Samal ajal keeldus omavalitsus andmast ­luba AS Raisnerile ja AS Eesti Elektrile, viidates asjaolule, et “ehitusloa andmine oleks olnud ilmselgelt võimatu”, kuna sinna oli teisele firmale luba juba antud. Samuti ütles vald, et eitava vastuse saanud taotlused olid puudulikud.

Ettevõtjad pöördusid kohtusse, sest leidsid, et neid tulnuks Eesti Energia taotluse menetlusse kaasata ja puuduste kõrvaldamiseks määrata tähtajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles