Veelikse küla elanikud ootasid voolu tagasi mitu ööpäeva (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siin tuleb ju võsa enne maha võtta, kui masinaga rikkekohta pääseb,” näitab Vana-Pihlakse talu peremees Harry Aidulo rohkem kui võssa kasvanud liinikoridori Veelikse külas.
“Siin tuleb ju võsa enne maha võtta, kui masinaga rikkekohta pääseb,” näitab Vana-Pihlakse talu peremees Harry Aidulo rohkem kui võssa kasvanud liinikoridori Veelikse külas. Foto: Urmas Luik

Veelikse küla ­Kita talu peremees, ettevõtja Ago Jürgenson ütleb, et tema pääses seekord kergesti, sest sai voolu tagasi pool tundi vähem kui ööpäevaga, aga osa asulast jäi pärast 26. septembri tugevat tuult elektrita kolmeks kuni viieks ööpäevaks. ­Perenaised tundsid hirmu külmikute sulamise pärast, peremehed panid tööle generaatorid, mis neelavad liitri bensiini tunnis. Ajutise ja kalli omatoodetud ­vooluga ei julge lülitada sisse telerit ega arvutit ja e-riigi toimimine maakonnakeskusest Pärnust 50 kilomeetri kaugusel katkes.

“Kui äkki peaks tõesti torm tulema, mis siis saab? Kas Elektrilevi ostab piletid ja saadab meid senikauaks soojale maale? Siis ei ole ilmselt kuu jooksulgi lootust voolu tagasi saada, sest tööjõudu on neil palju vähendatud,” püsib Jürgenson musta huumori lainel.

Napi jutuga tõsise maamehe arvates hämatakse OÜ Elektrilevis kui AS Eesti Energia tütarfirmas klientidele, näiteks tuli tema mobiilile sõnum voolu taastamise kohta õhtul 11ks, järgmisel hommikul polnud ikka veel voolu. Kella 9 paiku sai ta klienditeenindusega ühenduse ja kuulis, et remondibrigaad ei tule ju öösel välja metsa traatide peale ronima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles