Pärnu Postimehe kolimise lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe toimetuse lahkumisfoto Ringi 1 ees, kus oli lehte tehtud 45 aastat. Kaheksa inimest pildil on Eesti Meedia palgal siiani.
Pärnu Postimehe toimetuse lahkumisfoto Ringi 1 ees, kus oli lehte tehtud 45 aastat. Kaheksa inimest pildil on Eesti Meedia palgal siiani. Foto: Henn Soodla

Kaks aastakümmet ­tagasi, 5. oktoobril 1998 kolis Pärnu Postimehe toimetus lehe senisest asupaigast bussijaama juures Ringi 1 suvel valminud Rüütli ärikeskusse. Ringi tänava majas viis toimetuse ruumidesse kõrge taevatrepp, mis oli tülikas nii töö­tajatele, reklaamiandjatele kui kaas­autoritele. Kuigi viimastel aastatel oli töökohtadeks välja ehitatud viimanegi katusealune, olid kitsad olud hakanud lehetegemist tuntavalt segama. Ringi tänava majas oli Pärnumaa lehte tehtud 1953. aastast.

Kui okupatsioonivõim 23. septembril 1944 Pärnus vahetus, oli toimetuse esimene aadress Kalevi 38 ja esimene number Töörahva Häält ilmus 29. septembril 1944.

Toimetuse kolimine oli juba tükk aega ette teada. Laupäeval, 3. oktoobril kuulutas Pärnu Postimehe esikülg suurelt: “Esmaspäeval, 5. oktoobril avame uksed Rüütli ärikeskuse II korrusel. Sel puhul kõik reakuulutused tasuta ja reklaampinnad enneolematult soodsalt.” Näiteks neli moodulit reklaami, mille hind oli muidu 864,50 krooni, maksis kolimispäeval vaid 500 krooni. Kuulutusi ja reklaami võetakse tänini vastu teisel korrusel ja korruse võrra kõrgemal asuvad lehetegijate tööruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles