Galerii: Sütevaka Õpside Bänd tähistas 20 aasta juubelit raju kontserdiga

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“See on meie punker. See on meie punker.” Just nii algas eile Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi Õpside Bändi 20 tegevusaastale pühendatud raju ja meeleolukas kontsert, meelitades väikesesse koolisaali mitusada õpilast, vilistlast ja lapsevanemat. Loost “Punker” on aastatega kujunenud Sütevaka tunnuslugu ja paljudele õpilastele lausa hümn. 

Bänd, mis sai alguse aastal 1998, loodi tol ajal üheks ürituseks. Ent esimesest koosseisust, kuhu kuulusid inglise keele õpetaja Urmas Taul, psühholoog Valter Maatee, religioonilooõpetaja Risto Tamm ja muusikaõpetaja Mati Põdra, oli nii mõnigi laval ka eile.

Kooli direktor ja bändi karismaatiline laulja Andres Laanemets usub, et sellised projektid liidavad kooliperet. “Bändi teeb eriliseks õpetajate tüüprollist väljumine. Au õpetajatele, kes keskpäraste lauljatena julgevad kostüümid selga panna ja kogu hingest laval möllata. Samuti au õpilastele, kes võtavad lavalt tuleva siiralt ja tunnustavalt vastu,” kiidab koolipapa. Kui koosseis pälvis õpilaste suure poolehoiu pärast esimest esinemist, jätkati koos mängimist.

Direktori sõnutsi on bändis esinenud ligikaudu 25 õpetajat ehk üle poole kooli toimkonnast. “Muusikaline heal tasemel kõlapilt on saavutatud eelkõige tänu kitarriõpetajatele Marek Taltsile ja Erko Niidule,” tunnistab Laanemets.

Laanemetsa jutu järgi on Õpside Bändi puhul tulevikus kaks varianti. “Ühelt poolt on arvajaid, et tänavune kontsert võiks jääda viimaseks, sest asja on ikkagi 20 aastat juba tehtud. Teised bändiliikmed aga leiavad, et nüüd oleks õige aeg hakata teist muusikavideot tegema,” räägib direktor. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles