Kohvikute nädal avati täna Pärnus ja Pärnumaal ühepäevakohvikutega, kus pakutakse spetsiaalselt selleks päevaks valmistatut.
Algas Pärnu kohvikute nädal
Piduliku avapaugu teemanädalale andsid Peeter Pihel ja Herkki Ruubel kell 12 Rannahotellis viiekäigulise lõunasöögiga “Juurest leheni”. Peakokad teevad sellega kummarduse maakonna aedade andidele, tuues taldrikule viljad siinsetelt aiamaadelt ja kohalikest viljapuuaedadest. Lõunasöögil näeb, kuidas serveerida tuttavaid aia- ja metsasaadusi põnevamas võtmes, ja räägitakse, kuidas sügisroad valmisid. Menüüst leiab põneva nimetusega roogi, näiteks porganditartar, kõrvitsakonsomee, peedi-mop, tomatikonsomeeželee, profitroolid heinasuitsupeediga.
Tuntud peakoka Piheli sõnutsi on kogu menüü taimne.
Pärnu Postimeeski on kohvikute nädala alguse puhul üheks päevaks avanud pressikohviku, kus pakutakse terviseguru Merle Einola retseptide järgi kasulikest lehtedest valmistatud salatit ja smuutit, toimetuse kokandushuvilised töötajad on küpsetanud karaskit, leiba, kooke. Peale toidu nautimise saab vormistada lehetellimusi ning osta toidu- ja terviseteemalisi raamatuid.
Pärnumaa maitsete aasta puhul on kõigis kohvikute nädala menüüdes kasutatud kohalikku toorainet. Teemanädalal pakutakse salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet erihinnaga alates kuuest eurost. Kohvikute menüüd leiab kodulehelt ja kohti saab broneerida söögikohta kirjutades või helistades.
Teemanädal toimub neljandat korda ja vältab 14. oktoobrini. Ettevõtmise eesmärk on suurendada suvepealinna kohvikute külastust madalhooajal. Üritus viiakse ellu koostöös ettevõtjate ja Pärnu linnavalitsusega.