Pillerpall tähistas rahvusvahelist muusikapäeva

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise muusikapäeva puhul toimusid Pärnu Pillerpalli lasteaias üritused, kus tutvustati lastele eri žanre ja traditsioonilisi pille.

27. septembril mängis pianist Diana Liiv klaveril palu helilooja Camille Saint-Saënsi kuulsast tsüklist „Loomade karneval”. Lapsed nägid samal ajal loomavideoid, mille taustaks mängis orkester.

"Lapsed jälgisid huviga ekraanil toimuvat ja nautisid elavas ja virtuoosses Diana Liivi esituses klassikalist muusikat, mis arendab laste kuulamisoskust, kujutlusvõimet, muusikalist maitset ja toetab õppekavas oleva omandamist," rääkis lasteaia muusikaõpetaja Jelena Savinskaja.

1. oktoobril, rahvusvahelisel muusikapäeval oli lasteaias muusikaline mänguhommik, kus kõik lapsed said „Loomade karnevali” järgi liikuda ja kostüümides tegelasi mängida. Lapsed matkisid mängudes lõvisid, kukki ja kanu, elevante ja luiki. "Hiljem kuulasid lapsed lugusid samast heliteosest, püüdes tegelaste karakteri olemust pillilugudest üles leida," seletas õpetaja.

4. oktoobril käisid lasteaias külas üliõpilased Viljandi kultuuriakadeemiast. Mudilased Pillerpalli ja Päikesejänku lasteaiast said kontserdil „Sinasõprus pärimuspillidega” kuulata palasid eri instrumentidel: Hiiu ja väikekannel, plokkflööt, viiul, lõõts, toru-, vile- ja parmupill. "Muusikapaladele eelnes lühike lugu sellest, kuidas pill loodi ja millest ta on tehtud.

Lapsed said teada, et vanasti valmistati Hiiu kandle poogen hobusesaba jõhvidest ja seda pilli mängisid ainult mehed. Tore oli koos muusikutega sabatantsu tantsida ja mõnusat muusikat nautida," kiitis Savinskaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles