"Kino maale" filmid linastuvad kuues Pärnumaa paigas

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu on festivali “Kino maale” fookuses Heiki Ernits, kes märtsis tähistas 65. sünnipäeva.
Tänavu on festivali “Kino maale” fookuses Heiki Ernits, kes märtsis tähistas 65. sünnipäeva. Foto: Peeter Langovits

Teist aastat toimuv filmifestival “Kino maale” pakub oktoobris  vaatajatele kolme värviküllast filminädalat, keskendudes animatsioonile ja eeskätt tänavu kevadel 65. sünnipäeva tähistanud Heiki Ernitsa loomingule.

Pärnumaal näidatakse festivali filme Häädemeeste keskkoolis, Tootsi lasteaias-põhikoolis, Pärnu-Jaagupi avatud noortekeskuses, Tahkuranna avatud noortekeskuses, Varbla koolis ja Tõstamaa keskkoolis.

Täna algav festival katsetab esimest korda uue filmižanri – dokumentaalfilmiga.

“Oleme rõõmsad, et tänavu õnnestub meil olla festivaliga kõikides maakondades. Kogu festival on pühendatud Eesti Vabariigile, tema 100. aastapäevale, millest võtab osa ligemale 90 kultuuri- ja haridusasutust – see on meie sünnipäevakink endale, üksteisele, kõigile,” ütles festivalijuht Indrek Jurtšenko.

Kavas on kaheksa programmi ja uue žanrina dokumentaalfilm, kokku umbkaudu 40 linateost.

Tänavu on tähelepanu keskmes 65aastaseks saanud Heiki Ernitsa looming. Ernitsa loometööd peegeldab kolm retrospektiivi, millest kaks on mõeldud nooremale vaatajaskonnale ja üks täiskasvanutele. Nende programmidega avavad korraldajad Ernitsa loomingut harilikust teistsuguse nurga alt, kuna üldsus tunneb filmimeest Leiutajateküla Lotte järgi. Samuti näitab festival Eesti Joonisfilmi ja Nukufilmi autorite vanemaid ja uusi töid. Esimest korda on festivali kavas koostööpartner Dokfesti esitletud Rein Marani vastne dokumentaalfilm „Peetrike Laanetagusel“.

“Kino maale” kavaga saab tutvuda festivali kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles