Olümpiakomitee tunnustas Saarde sportlikku peret

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiakomitee tunnustas sportlikkuse eest Saarde vallas elavat Kaljurite pere.
Olümpiakomitee tunnustas sportlikkuse eest Saarde vallas elavat Kaljurite pere. Foto: Erakogu

Eesti Olümpiakomitee (EOK) hindas sportliku pere tunnustusega 15 peret, Pärnumaalt pälvis selle Saarde vallas elav Kaljuri pere.

Perekond Kaljur – vanemad Maido ja Mari-Liis, lapsed Markus (12), Laura-Liis (10), Liis-Marie (8), Maria (6), Romet (3) ja Robin (3) – osaleb paljudel orienteerumis- ja jooksuvõistlustel kõikjal Eestis.

Sportlik pere pani rahvaspordiüritustel lapsed rajale juba siis, kui nad oma esimesi samme tegid. Orienteerumist alustati vanemate kõhukotis, järgnesid nööriradadega neljapäevakud ja kaheksatunnised rogainid (valikorienteerumine). Isa ja ema on läbinud ööpäevaseidki rogaine. Vaatamata sellele, et pere on elanud üle kuue aasta Saarde vallas, jätkatakse osalemist Harjumaal kunagi alustatud Nissi valla rahvajooksudel, kus eri aastatel osavõtjaid 150–250. Harju KEK RSK nimekirjas on ise vanuseklassides üleriigilistel orienteerumisvõistlustel võidetud igat värvi medaleid.

Eelmise aasta edukaimaks perekondlikuks spordipäevaks peavad pereliikmed ise Alma linnasprinti.

Kaljurid osalevad perega usinalt koduvalla spordisündmustelgi. Neist suuremad on Kolme koolimaja jooks, Kilingi-Nõmme triatlon/duatlon ja seitsmeetapiline SK Saarde kiiruslik tšempionaat.

EOK presidendi Urmas Sõõrumaa sõnutsi on peresport üks valdkondadest, mida EOK tähtsustab ja millesse panustab. „On teada, et koolis ei saa lapsed küllaldast kehalist koormust ja seetõttu on oluline just vanemate roll lastele sportimisharjumuste tutvustamisel. Ja kindlasti võiks teha seda vabal ajal üheskoos, mis omakorda liidab peret ja tugevdab pereväärtusi. Meie tunnustatavad pered on sportliku eluviisi leidnud ja meil on hea meel neid tunnustada,“ ütles Sõõrumaa.

Sportlikud pered valiti välja koostöös maakondlike spordiliitudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles