Jõukust, hoolivust ja solidaarsust! (1)

Jevgeni Ossinovski
, SDE esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside juhi Jevgeni Ossinovski sõnutsi on Eesti pikaajalise majandusarengu võti teadmismahukuse ja lisandväärtuse kasvus. Seetõttu kasvavad riigi investeeringud teadusse ja arendusse.
Sotside juhi Jevgeni Ossinovski sõnutsi on Eesti pikaajalise majandusarengu võti teadmismahukuse ja lisandväärtuse kasvus. Seetõttu kasvavad riigi investeeringud teadusse ja arendusse. Foto: Mailiis Ollino

Septembri lõpus saatis valitsus riigikogule arutada ja kinnitada 2019. aasta riigieelarve, mille maht on üle 11 miljardi euro. Tegu on viienda järjestikuse eelarvega, mida sotsiaaldemokraadid on valitsuserakonnana oma maailmavaate järgi kujundanud. Oleme kolmes valitsuses suutnud viia ellu oma põhieesmärgid ja seejuures taganud tuleval kevadel alustavale valitsusele korras rahanduse, tasakaalus eelarve ja arvestatava majanduskasvu.

Kõik need aastad on sotsiaaldemokraatide olulisim eesmärk olnud laste heaolu parandamine. Kui 2014. aastal alustasime valitsemisvastustuse kandmist, elas iga kümnes laps absoluutses vaesuses ja lapsetoetus oli kümmekond aastat püsinud muutumatuna: 19 eurot. Seadsime sihiks kolmekordistada lastetoetusi ja järgmise eelarvega saab see tehtud.

Järgmise aasta jaanuarist on esimese ja teise lapse toetus 60 eurot kuus. Eraldi tähelepanu all on lasterikaste perede toimetulek. Riik toetab tuleval aastal kolmelapselist peret 520 euroga kuus. Peale selle oleme üksi last kasvatavate vanemate olukorra parandamiseks seadnud sisse elatisabifondi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles