Lapsed kõnnivad läbi pimeduse koju Kilksamale

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga ringristmikust algab vähemalt kuue kilomeetrine tee kodu suunas.
Sauga ringristmikust algab vähemalt kuue kilomeetrine tee kodu suunas. Foto: Mailiis Ollino

Päev on veerenud õhtusse. Kottpimedal ja üsna kurvilisel Jänesselja–Urge kõrval­maanteel jalutab laps. Koju Kilksamale jõudmiseks tuleb tal läbida kuuekilomeetrine teekond. Viimane buss, mis jalavaeva vähendaks, väljus Pärnust kell 17.20. Huviring sai läbi hiljem.

Pärnust Sauga alevikku pääseb bussiga number 40 õhtutundidel üsna kenasti. Sealt edasi Kilksama suunas ei vii hämaras enam ükski transpordivahend. Pered on lõhkise küna ees: lapsed sooviksid pärast kooli käia Pärnus või Sauga avatud noortekeskuses huviringis, kuid bussiliiklus takistab. Variante on kolm: lapse­vanem toob võsukese koju isikliku autoga, laps kõnnib ise üle kuue kilomeetri õhtupimedas või siis ei käigi huviringis-trennis.

“Palju on selliseid lapsi, kes jalutavad koju või ringides käia ei saa, kuna need lõpevad hilja,” rääkis lapsevanem Merike, kes perenime soovis jätta enda teada. Tema sõnutsi on Kilksama ja kõnealune maantee pime, lisaohuks kihutavad autod ja juhiloata sõitjad. Need lapsed, kellel peres autot pole, tulevad pereema jutu järgi koolibussiga koju ja jäävadki sinna, kuna bussiliiklus on hõre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles