Arhitektid: Kolmanda silla plaan tuleks peatada (5)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silla kesklinnapoolse otsa “nurgatagune” ühenduskoht linnaruumiga pole arhitektide väitel tänavavõrgu suhtes loogiline.
Silla kesklinnapoolse otsa “nurgatagune” ühenduskoht linnaruumiga pole arhitektide väitel tänavavõrgu suhtes loogiline. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu linnavalitsus ­tutvustas möödunud kuul kesklinna kolmanda silla eskiis­lahendust. Eesti arhitektide liidu (EAL) pöördumise kohaselt jätab see aga mulje, et otsitakse hädalahendust ja protsessile tuleks tõmmata pidurit.

“Kogu Pärnu jõeäärne linnaruum, mis on olnud linna tuiksoon ja arengumootor läbi sajandite, väärib enamat kui tavahanke korras detailplaneerimine,” kirjutatakse pöördumises linnavalitsusele. Lisades, et keskkond, mis tekib silla ümber ja piki jõekallast, on väga oluline komponent linna arengus. Seetõttu soovitab EAL “käimasoleva detailplaneeringu peatada ja korraldada visioonivõistlus parima linnaehitusliku visiooni leidmiseks kavandatava silla ümbruses mõlemal jõekaldal”.

Võistlus peaks pöördumise koostajate arvates välja selgitama parima mahulise, logistilise ja maastikulise lahenduse. Alles siis võiks asuda ­visiooni põhjal detailplaneeringut koostama.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles