Tublimad pälvisid mitu tiitlit

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Sild (paremal) pälvis nii Pärnumaa aasta noore ettevõtja kui julge ettevõtja tiitli.
Oliver Sild (paremal) pälvis nii Pärnumaa aasta noore ettevõtja kui julge ettevõtja tiitli. Foto: Mailiis Ollino

Noor ettevõtja Oliver Sild ja tema firma OÜ WebARX pälvisid lausa kahes kategoorias maakonna parima tiitli. Sild on nii tänavune Pärnumaa aasta noor ettevõtja kui Luminor Banki välja valitud julge ettevõtja.

24aastane Sild tutvustas, et Web­ARX on veebiplatvorm, millega liitunud kodulehti kaitstakse veebis leviva pahavara ja häkkerite eest.

WebARX asutati aasta tagasi, platvorm hakkas tööle tänavu juulis, ent mõne nädalaga müüdi Silla jutu järgi litsentse juba 200 000 dollari väärtuses. “Olime pikalt ideefaasis ja proovisime mõista, kas turul on üldse vajadus. 2016. aastal läksime Tehnopoli startup’i inkubaatorisse ja aktiivselt hakkasime arendama alles sama aasta lõpus. Aastal 2017 jõudsime võimalikult palju testida ja septembris, kui meid valiti Londonis asuvasse Cyloni küberturbe programmi, hakkasime platvormi nullist uuesti ehitama. Sel ajal lõime ka OÜ WebARXi,” meenutas aasta noor ettevõtja algust. Praegu töötab WebARXis täiskohaga viis ja osakoormusega kolm inimest. Pärnumaa ettevõtjate platvormi kasutatakse juba üle 8000 veebilehe jälgimiseks ja kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles