Are kooli õpilased tutvusid ettevõtlusega

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are kooli õpilastel tekkis ettevõtluse kohta palju küsimusi.
Are kooli õpilastel tekkis ettevõtluse kohta palju küsimusi. Foto: Erakogu

Are kool võttis kolmandat aastat osa ettevõtlusnädalast 4.–9. klassi õpilastele, tutvuti edulugudega ja saadi teadmisi, kuidas hakata ettevõtjaks.

Majandusnädala üks korraldajaid ja Are kooli pedagoog Leelo Lusik sõnas, et teise kooliastme õpilased tegelesid selle raames majandusmõistetega maakonna tasemel. Uuriti maakondi, maavarasid, võrreldi ressursse, loodi kodukanti restoran, võrreldi individuaal- ja liinitootmist ning arutleti kasumi ja palga üle. Samuti pidas õpilastele loengu ettevõtja Kersti Kullimaa, kes näitas pilte omatehtud uhketest tortidest ja rääkis teisest ammusest hobist – afropatside tegemisest –, mis praeguseks juba ennast ära tasub.

7.–9. klassi õppurid kuulasid aga Dmitri Burašini videoloengut “Kuidas saada ettevõtjaks” ja tutvusid ettevõtjate edulugudega. Samuti püüdsid ise huvitavaid tooteid välja mõelda ja neid reklaamida. Veel kuulati Swedbanki loengut pangandusest ja ettevõtlusest.

Majandusnädala võtsid tüdrukud kokku külaskäiguga kosmeetik Kati Pärna juurde. Poisid said samal ajal tuletõrjeautol ronida ja kuulata Are vabatahtlike tuletõrjujate tegemistest Jaanus Välba suust.

"Lapsed said koolitundidele vaheldust ning kindlasti oskavad ettevõtjaid teistmoodi pilguga vaadata ja tulevikku selles vallas planeerida," põhjendas Lusik ettevõtlusnädala vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles