Fideofestil linastuvad animatsioonid ja lühifilmid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseum. Foto on illustreeriv.
Pärnu muuseum. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Fideofesti raames näeb lühifilmide ja animatsiooni­programmis “Aug & Ohr” neljapäeva õhtul Pärnu muuseumis kuut välismaist linateost.

“Alkeemia piiriala” on Stacey Steersi (USA) visioon kollaažitud animatsioonist. ­Käsitsi tehtud filmis paigutab Steers näitlejad oma kujutlusvõimet rakendades uudsesse keskkonda, mis on üles ehitatud 19. sajandi gravüüride ja illustratsioonide fragmentidest. Paarikümne minuti ­pik­kune teos on kolmas film ­triloogias, kus ta uurib naiste sisemisi maailmu. Taustaks ­kõlab Poola helilooja Lech Jankowski muusika.

Catharina Isenburgi (Saksamaa) globaalses külas ja digitaalses põlvkonnas toimetav sotsiaalkriitiline tech-noir-debüütfilm “Dark Social” näitab moodsa tehnoloogia tekitatavaid ohte ühiskonnas.

Anne Chlosta (Saksamaa) komöödia “Be my Guest” räägib loo kahe mehe ja ühe naise üsna rahulikust elust. Kui tekib äkiline emotsionaalne ägenemine, mõistavad nad, et isegi eluaegne sõprus ei kaitse neid.

Redbear Eastermani ja ­Nikita Diakuri (Horvaatia) “Ugly” on lühifilm lahkusest, austusest ja kooseksisteerimisest. Inetu kass püüab ellu ­jääda killustatud ja purustatud maailmas ning leiab lõpuks hingesugulase: müstilise juhi. Tegelaste kehaosad on nagu marionettidel hästi liikuvad ja ühendatud vedrude abil animeeritud kontrolleritega.

Rebecca Paniani (Saksamaa) lühifilmis “You’re Welcome” satub noor naine Berliini kohvikus rongi oodates olu­korda, kus baaripidaja ja kaks klienti hakkavad põgenike vastast viha õhutama. Mida nüüd teha: kas lahkuda nagu mõni teine klient või tegutseda?

“The Last Drop” on Sascha Zimmermanni ja Tommy Draperi (Saksamaa) lühifilm, mille keskmes rühm inimesi, kes kohtub kord nädalas, et rääkida oma sõltuvusest. Nende ühised jõupingutused sõltuvus kontrolli alla saada löövad kõikuma, kui grupiga liitub Dennis.

Filmiprogramm algab kell 17 ja sissepääs on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles