Jaanson sõudis noorte olümpial 16 hulka

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Jaanson noorte olümpial.
Greta Jaanson noorte olümpial. Foto: Rando Reining, EOK

Argentinas Buenos Aireses noorte olümpial pääses sõudja Greta Jaanson üheksandana veerandfinaalidesse.

Kaasa teevad 24 riigi noorsõudjad, kes üleeile pidid läbima kvalifikatsioonisüsteemi. Võistluse formaat on tavapäratu, sest enne eelsõite olid kavas tagasipöördega eraldistardid. Pärnakas sai seal kirja 11. tulemuse. Eraldistart selgitas pelgalt eelsõitude koosseisu ja keegi ei langenud veel edasisest konkurentsist välja.

Täna öösel sõideti kaks eelsõitu, mis selgitasid, kes pääsevad 16 hulka ehk veerandfinaali. Esimese eelsõidu lõpetas Jaanson nelja hulgas kolmandana (1.56,88) ja teise võitis (1.53,34), teenides üheksa kohapunkti ja pääsedes üheksandana veerandfinaali.

Päeva parimat aega näitas argentiinlanna Maria Sol Ordas (1.49,74), kes on tänavuste noorte maailmameistrivõistluste hõbemedalist.

Jaanson jätkab täna võistlust teises veerandfinaalis, mis Eesti aja järgi algab kell 21.30.

Iga nelja aasta tagant toimuvad noorte olümpiamängud vältavad 18. oktoobrini ja kavas on 32 spordiala. Võistlustel osaleb 206 riigist ligikaudu 4000 sportlast vanuses 15–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles