Uuest torust saab ilmselt laskuda järgmisel nädalal

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise Paradiisi uus liutoru.
Tervise Paradiisi uus liutoru. Foto: Mailiis Ollino

Kindlasti on paljud möödakäijad märganud Pärnu Tervise Paradiisi juures kollast läbi õue looklevat toru. Tegemist on veekeskuse uusima heli- ja valgusefektidega atraktsiooniga, kust huvilised saavad tõenäoliselt juba uuel nädalal alla tuhiseda.

Tervis Spaa Grupi juhatuse liige Jaan Ratnik rääkis, et uue liutoru paigaldus edeneb päev-päevalt. “Täna tuleb Rootsist paigaldaja, kes paneb kõik heli- ja valgusefektid paika,” ütles Ratnik, lisades, et selle nädala jooksul peaks töö tehtud saama. “Tahaks, et enne järgmise nädala lõppu oleks see käima lükatud,” avaldas ta lootust, et juba järgmisel nädalal võivad külastajad uuest torust laskuda.

Liurada on ehitatud läbi õue, start ja finiš asuvad hoones.“Toru on uudsest, kahekihilisest plastist, mille vahele on soojakao vähendamiseks paigaldatud isolatsioonikiht – seda tehnoloogiat on maailmas kasutatud alles paar aastat,” märkis Ratnik. Ühtlasi saab toru sees nautida valgus- ja heliefekte.

Liutorul tuleb pikkust 100 meetrit, veekeskuse siiani pikimast liurennist on see kümmekonna meetri jagu pikem. Stardi ja finiši kõrguse vahe on kaheksa meetrit.

Kui senised Tervise Paradiisi liutorud olid valdavalt rennid (välja arvatud must toru), siis äsja valmiv atraktsioon on kinnine ja selles saab lõbusõitu teha kummirõngaga nii üksi kui kahekesi.

Juhatuse liikme jutu järgi tuli mõte liurada ehitada sellest, et mõnes Skandinaavia suuremas veepargis on selline atraktsioon hiljuti rajatud ja kliendid on uurinud, kas Pärnuski võiks see olla.

Liutoru läbilaskevõime on niisama suur kui veekeskuse senistel torudel kokku, sest selles ei pea ootama, millal eelmine torrusukelduja atraktsiooni lõppu jõuab. “Uude torru pääseb väiksema ajavahega,” lausus Ratnik. Ta kinnitas veel, et eriefektidega liutoru lisandumine ei tõsta veekeskuse pileti hindu ja need jäävad esialgu samaks.

Ühtlasi laiendas Tervise Paradiisi vabaajakeskus suvel jõusaali, mis nüüd paikneb kahel korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles