Riik muutis hoiualade kaitsekorda

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõgi.
Pärnu jõgi. Foto: Karl Adami

Valitsus muutis möödunud nädalal kuues maakonnas kaitsealade, hoiualade ning parkide piire ja kaitsekorda, enamasti korrigeeriti kaitsealade piire ja täpsustati kaitse-eesmärke. Pärnumaal muudeti hoiualade kaitse alla võtmise määrust, et lõpetada senine topelt kaitse.

“Iga kaitse-eeskirja puhul peame kõige olulisemaks seda, et see oleks kooskõlas piirkonnas reaalselt leiduvate loodusväärtustega. See tähendab, et me peame regulaarselt vanu kaitse-eeskirju üle vaatama ja veenduma nende ajakohasuses. Kus loodusolud on aastatega muutunud, tuleb sealseid eeskirju korrigeerida,” ütles keskkonnaminister Siim Kiisler. “Loodusväärtuste ja liikide kaitse ei pea olema mitte üksnes tagatud, vaid ka igati põhjendatud.”

Pärnumaal muutis valitsus maakonna hoiualade kaitse alla võtmise määrust. Muudatuse tingis vajadus korrigeerida olukorda, kus piirkonnas kehtis 1991. aastast hoiuala ja vana kaitsekorraga alana topelt kaitse. Määrusega tunnistati kehtetuks vana kaitsekorraga ala. Olemasolevat hoiuala laiendatakse mere arvelt ja vähendatakse vähemväärtuslike metsade arvelt ning muudetakse kaitse-eesmärke. Hoiuala piiride korrigeerimine tagab keskkonnaministeeriumi teatel väärtuslike elupaikade kaitse ja võimaldab kogu kooslust sobivalt majandada.

Pärast hoiuala välispiiri korrigeerimist on hoiuala pindala 64,8 hektarit. Senise hoiuala pindala oli 60,7 hektarit ja vana kaitsekorraga Metsapoolse botaanilis-zooloogilise kaitseala oma 65,2 hektarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles