Pärnakad kihutasid USAs ja Belgias mehiselt

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu motoklubi võidusõitja Harri Kullas kihutas Rahvuste krossil Open-klassis kuuenda koha vääriliselt.
Pärnu motoklubi võidusõitja Harri Kullas kihutas Rahvuste krossil Open-klassis kuuenda koha vääriliselt. Foto: Rauno Kais

Eesti meeskond sai Ameerika Ühendriikides Red Budi rajal Rahvuste motokrossil üheksanda koha, sama tulemusega lõpetasid meie poisid Belgias noorte Rahvuste krossi. Mõlemal võidusõidul kihutasid maailma tippseltskonnas Pärnu motoklubi sportlased.

USAs läksid eestlastest esimeses sõidus võistlustulle Rahvuste krossil juba 18. korda osalev Tanel Leok Sõmerpalu klubist ja Hardi Roosiorg Sahkar Racingust.

Paraku takerdus hästi startinud Leok kukkujate sekka ja kaotas palju kohti. Sõidu lõpuks tõusis Leok 12. kohale. Roosiorul tuli üle elada paar kukkumist ja tema lõpetas 24. positsioonil.

Sõidu võitis MXGP-klassi maailmameister hollandlane Jeffrey Herlings, kannul prantslane Gautier Paulini ja MX2-klassi maailmameister hispaanlane Jose Prado. Pärast esimest sõitu oli Eesti kaheksas.

Teises sõidus õnnestus Pärnu motoklubi krossiässal Harri Kullasel start suurepäraselt. Avaringi kümnendana lõpetanud pärnakas parandas oma kohta ja jõudis seitsmendana finišisse. Roosiorg oli alguses nagu esimeses sõidus kolmanda kümne lõpus, kuid seejärel läks sõit ülesmäge ja lõpujoone ületas ta 21ndana. Esikolmiku moodustasid hollandlane Glenn Coldenhoff, austraallane Hunter Lawrence ja Prado. Eesti meeskond kerkis kahe sõidu kokkuvõttes seitsmendale kohale.

Viimases sõidus ei suutnud Kullas ja Leok esimeste hulgas rajale pääseda. Mehed pidid ränka vaeva nägema, et oma kohta parandada. Osaliselt see õnnestus. Kullas tõi Eestile 12. ja Leok 19. koha punktid. Sõidu võitis taas Coldenhoff, teine oli Herlings ja kolmas Paulini.

Kui nõrgim tulemus maha arvati, kuulutati viiendat aastat järjest Rahvuste krossi võitjaks Prantsusmaa, teiseks tuli Itaalia ja kolmandaks Holland. Eesti meeskonnale kuulus üheksas tulemus. Individuaalses arvestuses oli Leok MXGP-klassis viies, Roosiorg saavutas MX2-arvestuses 11. ja Kullas Open-klassis kuuenda koha.

Noorte Rahvuste krossil Coupe de l’Avenir tulid Richard Paat, Mark Peterson ja Romeo Pikand 65 ccm klassis Läti ja Soome järel kolmandaks.

Open-klassi esimeses sõidus oli Hans Priidel Eesti parimana 17. Pärnu motoklubi poistest sai Jörgen-Matthias Talviku 18. tulemuse, kuid Marek Künnapasele hüpati selga ja ta pidi võistluse katkestama. Teises sõidus läks Künnapas ainult starti ja kuna tema võistlusratas oli katki, tuli ta kohe rajalt maha. Priidel lõpetas üheksandana ja Talvikule kuulus 21. koht.

Open klassi kokkuvõttes kuulus Eestile 10. koht.

Klassis 85ccm oli Pärnu motoklubi tulevikulootus Joosep Pärn avasõidus 26., Tristan Uiga sai 33. ja Mihkel Kallion 35. koha. Teises sõidus oli Kallion 22., Uiga 25. ja Pärn 33. Eesti trio lõpetas suurvõistluse oma masinaklassis 12ndana.

Noorte Rahvuste krossi võitis Läti, Eesti poisid pidid leppima üheksanda tulemusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles