Galerii: maaeluminister käis Toris talli sarikapärja järel (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vinges oktoobrituules ajasid täna uudistajad pead kuklasse, kui maaeluminister Tarmo Tamm koos Pärnu REV Ehituse projektijuhi Romek Kašuliniga tõmbas nööri pidi alla pärja, mille ehitajad olid kinnitanud tallihoone sarikale.

Ehitajad saavad pärast sarikapidu hakata hoonele katust panema, et hilissügisesse jäävad tööd teha vihma eest varjus Tori hobusekasvanduse tallis number kuus, mis tunamullu augustis hävis hooletu suitsetaja põhjustatud kahjutules. SA Eesti Maaelumuuseumid ja Pärnu REV Ehitus OÜ sõlmisid tänavu 10. juulil töövõtulepingu tallihoone restaureerimise ja üldehitustöödega alustamise kohta. Tööde ligikaudne maksumus oli 650 000 eurot. Põlengukahjust jagusaamisel ja hoone müüride konserveerimisel tekkis lisakulutusi, välja tuli vahetada lagi ja tugipostid.

„See on ajaloolooline hetk 160aastase Tori hobusekasvanduses, kus on säilinud meie hobumajanduse ajalugu,“ rääkis minister Tamm ja rõhutas koostöö olulisust.

Eesti Maaelumuuseumide juhataja Merli Sild rääkis, et taastatud tallihoones leidub ruumi veterinaarkeskusele, milles saab hobuseid üle vaadata, ja pesuruum, et pesta hobuste tekke. Ta kinkis objekti tellijana ehitusmeestele kotikesed, milles olid Sangaste rukki jahust Ülenurmel põllumajandusmuuseumis küpsetatud leib ja külmarohuks pudelike kodumaist rukkiviina.

Tori rahvamaja naabruses maakivist müüridega talli taastamise järel plaanib sihtasutus jätkata teistegi ajalooliste hoonete uuendamist. Hobusekasvanduse kompleks koosneb kuuest ajaloolisest tallist, ratsutajate majast, ponitallist, sepikojast. Peale selle on kasvanduse osa seda toetav taristu, sealhulgas maneež ja võistlusrajad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles