Kormoranide invasioon jõudis Pärnusse (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu rindeteated on tänavu jõudnud toimetusse sõnumid kormoranide asustatud laidudest Pärnumaa rannikumeres ja nüüd on see loodust silmanähtavalt moonutav invasiivne linnuliik jõudnud Pärnu linna Tindisaartele.

“Esimesi kormorane märkasin Tindisaarte kohal tiirutamas kahe nädala eest,” teavitas üks Paikuse alevi Linnuriigi elanikest, kelle kodu asub jõest vaevalt 100 meetri kaugusel. “Nüüd näib, et nad on saared omaks võtnud.”

Ehkki ornitoloogid iseloomustavad meile Kesk-Euroopast ilmunud kormorane inimpelgliku liigina, ei paista see vähemalt Eestis nii.

Kalev Rattiste, Eestis viimastel aastatel enim kormoranide levikut uurinud teadur maaülikoolist, kinnitab üldist arusaama, et kormorane on võimalik tõrjuda inimese kohaloluga. Kuid tõi siiski näite Taanist nähtud fotost, kus kormoranide pesitsusperioodil munakurna õlitavast inimesest 15 meetri kaugusel istub pesal emaskormoran, laskmata end häirida.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles