Piimaandjatele kerkivad uued robotlaudad (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammurus kerkib lüpsilaut, kus omanike Ingvar Ildi (vasakul) ja tema isa Aivar Ildi jutu järgi hakkavad tööle robotid. Keskel on objektijuht Antti Tammissaar OÜst Vormsi Ehitus­meistrid.
Tammurus kerkib lüpsilaut, kus omanike Ingvar Ildi (vasakul) ja tema isa Aivar Ildi jutu järgi hakkavad tööle robotid. Keskel on objektijuht Antti Tammissaar OÜst Vormsi Ehitus­meistrid. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnas Tammuru külas on kerkinud ligemale 300pealisele lüpsikarjale laut, milles hakkavad loomi lüpsma ja sõnnikut lükkama robotid, sest, nagu talumehest tellija Aivar Ild ütleb, on töökäsi vastutusrikkale farmitööle keeruline leida.

“Teisiti kui robotitega ei ole enam võimalik, sest inimesi ei ole, loomakasvatusse ei taha keegi tööle tulla ja neid ei koolitata ka enam, aga suurem põhjus on maine mahategemises. Päris kõrgel tasemel on maainimeste kohta ju üsna s*tasti öeldud, nagu oleksid siia jäänud ainult lollikesed,” puistab Ild südant otse sügispäikese paistel, ­tema selja taga kaevab kopamees õue ja valmiva lauda ümber askeldavad OÜ Vormsi Ehitusmeistrid töömehed.

Tammuru lauda tellija on OÜ Kodukartul, Ildi asutatud firma, kuid farmijuhatajaks nimetab ta oma poega Ingvar Ildi, kes Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis õppis põllumajandust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles