Kohalikud jalgpallurid astuvad vastu Tottenhami ja Juventuse mängijatele

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reno Mark saab vutimurul mõõtu võtta Itaalia, Soome ja Taani koondise talentidega.
Reno Mark saab vutimurul mõõtu võtta Itaalia, Soome ja Taani koondise talentidega. Foto: Lilli Tölp

Täna algab Rakvere ja Kadrioru staadionil seitse päeva kestev U19 noormeeste jalgpallikoondiste EM-valikturniir, kus Eestile astuvad vastu Taani, Soome ja Itaalia parimad pojad, kellest mõnigi kuulub nimekatesse suurklubidesse.

Kõik maarjamaalaste mängud on Rakveres. Täna kell 15 võõrustab Eesti koondis, kuhu teiste seas kuulub kaks pärnumaalast – Reno Mark (Pärnu Vaprus) ja Andreas Kallaste (Viljandi Tulevik, laenul Vändra Vaprusest) – Itaaliat, mille meeskonna nimekirjast leiab pallureid nii Torino Juventusest, AC Milanist, Milano Interist kui AS Romast.

Ühe Juventuse mängija leiab Taani nimistustki: Torino tippklubis mängib Nicolai Baden Frederiksen. Tema koondisekaaslane Mads Bidstrup kuulub Saksamaa meeskonna RB Leipzigi hingekirja. Soome koondises leidub kohalike tippklubide noori talente, samuti on mängijaid välisklubidest nagu Tottenham Hotspur, Newcastle United, Hamburger SV ja Kaiserslautern.

Teises voorus, 13. oktoobril läheb Eesti vastamisi Taani ja 16. oktoobril Soomega.

Alagrupist pääseb edasi kaks paremat. Esimeses ringis on moodustatud 13 alagruppi ja eliitringi mahub 28 meeskonda – koefitsiendi aluseks on järgmises ringis koha taganud Saksamaa ja Portugal. Eliitringis jaotatakse noortekoondised seitsmesse neljaliikmelisse alagruppi, kust omakorda vaid võitja jõuab finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles