Eesti noorte nüüdiskunst pannakse Pärnus näitusele

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taies noorte nüüdiskunsti näituselt Pärnu uue kunsti muuseumis.
Taies noorte nüüdiskunsti näituselt Pärnu uue kunsti muuseumis. Foto: Erakogu

Sel laupäeval avatakse Pärnu uue kunsti muuseumis (UKM) noorte kunstinäitus “KooliMood(i)neKUNST”, kus saab uudistada 10–18aastaste kooliõpilaste loomingut.

Korraldajate teatel käsitleb noorte kunstnike looming ühiskonna, kultuuri, looduse ja inimestega seotud teemasid.

“Tegemist on erakordse näitusega,” sõnas kunstihariduse ühingu juhatuse esimees Liia Jung. “Meie soov on kaasata noori nüüdiskunsti juurde, pakkudes neile võimalust loomingut näitusesaalis publikule tutvustada.”

“Toome noored kunstnikud uue kunsti muuseumi töötubades kogemusi saama ja koostööd tegema. Õpitube juhivad professionaalid ja kaasatud on Eesti kunstiakadeemia,” selgitas Jung.

Näituse kõrval toimub 19.–20. oktoobrini UKMis üleriigiline festival, mille raames toimuvad õpikojad, arutelud noorte ja kunstnike vahel. Teiste seas korraldb Barbara Lehtna tegevuskunsti töötoa Pärnu linnaruumis, Jaak Visnap räägib nüüdiskunstist ja Marju Bormeister õpetab tegema monotüüpiat.

Näitust korraldab kunstihariduse ühing koostöös Eesti kunstikoolide liiduga. Väljapanek jääb avatuks 11. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles