Sõnaseadjad esitavad Underi ja Alliksaare luulet

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Känd on tegus kultuuriedendaja, kes korraldab õpilaste teatrimälumängu, kirjandusringi ja luuleüritusi. Aastal 2015 andis ta välja oma esimese luulekogu. 
Jaak Känd on tegus kultuuriedendaja, kes korraldab õpilaste teatrimälumängu, kirjandusringi ja luuleüritusi. Aastal 2015 andis ta välja oma esimese luulekogu. Foto: Mailiis Ollino

Täna kell 19 kõlab Pärnus Cafe Grandi kohvikus Marie Underi ja Artur Alliksaare looming.

Luuleõhtul loevad sõnaseadjad Marina Kopajev ja Jaak Känd sõnameistrite luuleridu ja näidendikatkeid.

Esitamisele tulev kava on pühendatud Underi 135. ja Alliksaare 95. sünniaastapäevale. „Kuna kahe tegelase vahel on ikkagi 40 aastat, püüdsime leida viisi, kuidas neid seostada,“ rääkis Känd. Sellest inspireerituna loetakse katkendeid Alliksaare näidendist „Nimetu saar“, mille tegelaste nimed luuleõhtul Arturi ja Mariega asendatakse.

Õhtut rikastab muusikalite vahepaladega Dimo Treimann, kes laulab luuletajate tekstidele tehtud laule. „See on huvitav, kui otsida tuntud luuletajate sõnadele tehtud laule, leiab neid tegelikult päris palju,“ tõdes Känd. „Alliksaare sõnu on palju Alendri ja Ruja lauludes. Nende noote ei saa aga lihtsasti kätte.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles