Sõnasepp Jaak Känd pälvis kultuurkapitalilt preemia

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivne kirjandus- ja luulehuviline Jaak Känd korraldab Pärnus arvukaid luuleüritusi, küsimata nende eest raha. 
Aktiivne kirjandus- ja luulehuviline Jaak Känd korraldab Pärnus arvukaid luuleüritusi, küsimata nende eest raha. Foto: Mailiis Ollino

Sõna- ja luulemeister Jaak Känd pälvis Pärnus järjepidevate kirjandusürituste organiseerimise eest Eesti kultuurkapitalilt 300eurose tunnustuspreemia. Känd, kes ühtlasi on bridžientusiast ja luuleõhtute, Gulliveri teatrimängu ja kultuurikilva korraldaja, oli eile hommikul postkasti jõudnud kultuurkapitali kirjast üllatunud.

“Kes esitas? Seda ma tegelikult ei teagi,” tunnistas luulemeister. “Arvan, et see oli Helle Kirsi, kes hiljuti abikaasalt minu andmeid oli küsinud.” Kirsi on Jõõpre kooli õpetaja, stsenarist, raamatute toimetaja ja palju tunnustusi pälvinud Pärnu kultuuritegija, kes märkas kolleegi, aktiivse Kännu panust kodulinna kirjandus- ja luuleürituste korraldamisse ja esitas kultuurkapitalile nominatsiooni.

Känd on linna kultuurielu pühendunud edendaja, kes korraldab õpilaste kirjandusringi Jutupaunikud, kirjanduslik-muusikalisi salongiõhtuid ning käib luulet lugemas Tammiste hooldekodu vanuritele. Aktiivne sõnaseadja organiseerib kirjandus- ja luuleüritusi vabast ajast ja tahtest, küsimata selle eest raha.

Aastal 2012 võitis Känd üleriigilise luuleprõmmi. Kolm aastat hiljem andis ta välja esimese luulekogu “Iga päev, iga aasta”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles