Linn ei soovi häirivat leheföönitamist keelata (7)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud ­linlased kahtlevad, kas on mõttekas ­lehed kõnniteelt kõrvale puhuda, kui tuulehoog need kohe ­õige pea ­tagasi toob.
Paljud ­linlased kahtlevad, kas on mõttekas ­lehed kõnniteelt kõrvale puhuda, kui tuulehoog need kohe ­õige pea ­tagasi toob. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Waldorfkooli 2. klassi õpetaja Sirli Arumäe kurdab, et lehepuhurid undavad Koidula pargis sedavõrd kõvasti, et vahetundide ajal ei saa väljas lastega isegi vestelda. Müra kostab klassi ja häirib õppetööd. “Kui on soojemad päevad, tahaks akent lahti teha, aga müra on tugev,” kõneles ta.

Arumäe meenutas, et lehepuhurid võeti kasutusele juba septembri keskel ja tõenäoliselt jagub häirivat huminat veel pikaks ajaks, kuna suurem osa lehti on alles puu otsas. “Mullu puhuti viimaseid kokku alles talvel, kui need olid ligased, porised,” avaldas õpetaja kahtlust, kas lehepuhur on sellisel juhul mõttekas.

Kuninga tänava elanik ja Kolhethi restorani pidaja Andri Arula peab kilplase tööks märja teekatte lehtedest puhastamist puhuriga. “See on asfaldi kuivatamine. Ühe lehe tagaajamine võtab 20 sekundit. Leht ei tule asfaldi küljest lahti, kuna on märg,” selgitas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles