Pärnumaal vajatakse vabatahtlikke seltsilisi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaettevõtmise kohalik koordinaator Hiie Lainela rõhutas, et vabatahtlikud ei asenda sotsiaaltöötajaid, vaid ­pakuvad ­lisategevust.
Esmaettevõtmise kohalik koordinaator Hiie Lainela rõhutas, et vabatahtlikud ei asenda sotsiaaltöötajaid, vaid ­pakuvad ­lisategevust. Foto: Urmas Luik

Külaliikumine Kodukant kui sotsiaalministeeriumi hanke “Vabatahtlike rakendamise koostöömudeli testimine hoolekandesüsteemis ja üle-eestiliselt rakendatava koostöö­mudeli väljatöötamine” võitja alustas vabatahtlike kaasamist, et pakkuda toetust täisealistele erivajadustega inimestele ja eakatele.

Pärnumaa kõrval on katseperioodi kaasatud Hiiu-, Lääne-Viru-, Harju-, Põlva- ja Võrumaa. Esmaettevõtmise kohalik koordinaator on Eesti Punase Risti Pärnumaa seltsi sekretär Hiie Lainela.

Lainela jutu järgi tuleb hoolekandesüsteemis vabatahtlikuks soovijal oktoobris täita avaldus, mille arvutikasutajad leiavad Vabatahtlike Väravast. Kes aga eelistab internetile otsesuhtlemist, võib temaga kokkulepitud ajal tulla ja avalduse paberil täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles