Digitehnoloogia rajab teed klaveriturulgi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trompetit õppinud ja lapsest saati klaveritki mänginud Leino Lume arvates on mõistlikum ja majandus­likultki kasu­likum soetada koju digi­klaver kui päevinäinud pianiino.
Trompetit õppinud ja lapsest saati klaveritki mänginud Leino Lume arvates on mõistlikum ja majandus­likultki kasu­likum soetada koju digi­klaver kui päevinäinud pianiino. Foto: Urmas Luik

Veerandsada aastat muusikariistu pillipoes müünud Leino Lume arvates ei peaks lapsevanemad muusikakooli minevatele lastele soetama vanu pianiinosid, vaid kaaluma digiklaveri ostmist.

Eriti hoiatab Lume inimesi 1980. aastatel ja hiljemgi valmistatud Riga pianiinode eest, mis vananedes kipuvad omaenese raskuse all koost vajuma, mis, kui see juhtub mängimise ajal, on klaveritoolil istujale lausa eluohtlik.

“Pärnu muusikakoolis lagunes mullu kevadel üks Riga transportimise käigus, millest kirjutas Pärnu Postimeeski, aga juhtumeid, kus Rigad on laiali lagunenud ja ümber kukkunud, teatakse rohkem,” tähendas Lume. “Seega mõistlik oleks nendel, kellel selline pill on, lasta see üle kontrollida ja vajaduse korral välja vahetada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles