Joobes juhtide arv on tõusnud

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Tänavu üheksa kuuga on politsei tabanud roolist sadakond purjus juhti rohkem kui mullu sama ajaga.

Aasta algusest eilseni on Pärnumaal joobes roolikeeramisega vahele jäänud 438 inimest. Mullu samal perioodil 346 isikut, tunamullu 430. Umbkaudu veerand roolikeerajatest olid kriminaalses joobes ehk alkomeeter on näidanud üle 1,5 promilli.

Siiski on kriminaalses joobes roolikeerajate protsent viimase kolme aasta andmetel vähenenud. Tänavu oli neid 104, läinud aastal 117, tunamullu 150. Kerkinud on narkojoobes juhtide hulk. Neid tabati sel aastal roolist viis, mullu kaks. Tunamullu mitte ühtegi.

Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse juhi Henry Murumaa sõnade järgi on sel aastal tehtud rohkem puhumisreide kui eelmisel. Sellest tingituna on politsei tabanud suurema hulga inimesi, kes alkoholi tarvitanuna rooli istunud. Mis puudutab narkojoobe kahtlustusega juhtide arvu suurenemist, siis peamine tegur Murumaa ütlust mööda on politseinike suurem teadlikkus ja oskuslikkus narkojoovet kahtlustada. “Hea meel on ka selle üle, et koostöö Pärnu haiglaga on narkojoobe tuvastamisel väga hea,” kiitis Murumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles