Briti saatkond kutsub pärnakaid teepeole

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. oktoobril tutvustatakse Pärnus Raeküla Vanakooli keskuses Šoti ja Eesti tantse.
19. oktoobril tutvustatakse Pärnus Raeküla Vanakooli keskuses Šoti ja Eesti tantse. Foto: Ants Liigus

Järgmisel nädalal kuuleb Pärnu tänavatel ja koolides inglise keelt tavapärasest rohkem, sest kogu nädala vältavad Briti päevad, mille eesmärk on tutvustada saareriigi kultuuri ja inglise keelt.

“Pärnu tuleb Briti suursaadik Theresa Bubbear, kes oma meeskonnaga külastab ettevõtteid ja koole,” rääkis Erika Jeret, kes on nädalat korraldava mittetulundusühingu Estobrit liige. Ka linnarahval on võimalus Briti saatkonnaga tutvuda kunagise maavalitsuse majas neljapäeval, 18. oktoobril teepeol.

Nädala jooksul toimub veel traditsiooniliselt üritusi koolides ja Raeküla Vanakooli keskus ootab huvilisi uudistama lahtisi tunde, et otsustada, millisest inglise keele kursusest edaspidi osa võtta.

Reede õhtul, 19. oktoobril keerutatakse keskuses hoopis jalga: toimuvad Eesti ja Šoti tantsude töötuba ja etenduski. “Šoti tantse on varemgi Pärnus õppida ja kaasa tantsida saanud, nüüd on jälle aeg sammud meelde tuletada,” utsitab Jeret tantsukingi haarama. Tantsud ei ole keerulised ja sobivad igas vanuses tantsijale. Pühapäeval, 21. oktoobril kell 16 ootab Pärnu muuseumis mudilasi jutumemm, et üheskoos meisterdada ja roosidest rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles