Armastame Lätit

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalkuleeritud poereis Lätimaale (Riia IKEA, paar teele jäävat ehitusmaterjalide poodi, turg, viinapood, tankla) võimaldab perel võrreldes Eesti hindadega päris korralikku säästu.
Kalkuleeritud poereis Lätimaale (Riia IKEA, paar teele jäävat ehitusmaterjalide poodi, turg, viinapood, tankla) võimaldab perel võrreldes Eesti hindadega päris korralikku säästu. Foto: Joakim Klementi/Postimees

Laulusalmis öeldakse kuldsed sõnad: ei saa me läbi Lätita. Eestis valitsev reaalsus kinnitab seda. Oma kõrgele aetud hindadega ­lööme endale kirvega jalga. Üha enam pööravad liivi­maalased pilgu lõuna poole. Õnneks pole Pärnust ega Tartust naaberriiki palju maad.

Reaalsus on see, et raha, mis võiks turgutada kodust majandust, läheb ­aina suuremates kogustes Läti ergutamiseks. Pärnakad on õnnelikus seisus. Riiga on siit kõigest 180 kilomeetrit, Salacgrivasse veel vähem. Külastad näiteks nädalavahetusel IKEA mööblikaubamaja, kus hinnad 400–500 ­eurot soodsamad kui Soomes.

Tallinlased teavad, et meil maksavad voodid, lauad, toolid ja sektsioonkapid niisama palju kui Helsingi mööblimajades. Sama hinnatase on Pärnuski. Lätist ostes tuleb tuntav rahaline võit. Tagasiteel teed peatuse Adaži Neste tanklas ja võtad odavat kütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles