Urmas Paet: Soovin pigem mandaati Brüsselis jätkamiseks

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti arvates peaks Euroopa Liidu otsustussüsteemis toimuma pidev revisjon, mis jäägu liikmesriikide otsustada ja mille puhul tõuseks suurem kasu ühisotsusest.
Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti arvates peaks Euroopa Liidu otsustussüsteemis toimuma pidev revisjon, mis jäägu liikmesriikide otsustada ja mille puhul tõuseks suurem kasu ühisotsusest. Foto: Mailiis Ollino

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet (Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liit – ALDE) tunnistas külaskäigul Pärnusse, et kuigi ta võib kandideerida riigikokku, sooviks ta pigem jätkata tööd europarlamendis.

Kas peaksime millegipärast mures olema? Kui hea tervise juures on Euroopa Liit?

Euroopa Liidu tervis võiks alati parem olla. Muret tekitavaid tendentse on samuti. Kõige suurem mure on, et pagulaskriisist on mitmes riigis saanud poliitiline kriis, mis on muutnud mõne riigi seesmist dünaamikat.

Näiteks: Itaalias on valitsus, mis ei suhtu ELi soosivalt. Rootsis said Rootsi Demokraadid suure toetuse. Sisserände teema mõju nägime hiljuti Prantsuse presidendikampaanias, Hollandis, samuti Lätis. Immigratsioonijutt ei kao Euroopas kuhugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles