Rüütli platsil jagatakse advendituld

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel pühapäeval tähistatakse Pärnu Eliisabeti kirikus ja Rüütli platsil esimest adventi, üritusel löövad kaasa jõuluvanade konverentsil osalejad.

Pärnu linnavalitsuse teatel saavad advendiüritused alguse kell 14.30 Eliisabeti kirikus, kus lauldakse jõululaule ja süüdatakse advendituli. Tund hiljem rändab tuli Rüütli platsile, kus kell 15.45 alustab jõulumuusikaga puhkpilliorkester Saxon.

Lions klubi Pärnu Koidula liikmed pakuvad linnarahvale sooja jõuluteed, vahvleid ja piparkooke. Soovijatel on võimalus soetada jõulukaarte, mis on valmistatud Pärnu toimetulekukooli õpilaste joonistustest. Ürituse tulu lähebki toimetulekukoolile.

Kell 16 esineb Rüütli platsil vokaalansambel Greip ja sõna saavad Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann ning Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Linnapea sõnavõtu ajal süttivad kuusel tuled. Pärast seda jagavad Auksmann ja Kivimägi linnarahvale advendituld ning süütavad kuuse all advenditule laternad.

Kell 16.15 paiku saabub aga ürituse kulminatsioon, kui kohale jõuavad tänavusel jõuluvanade konverentsil osalejad.

Jõuluvanad annavad vande, teevad linnarahvale kingitusi ja üles astuvad Janne Ristimetsa tantsupäkapikud.

Üritus lõpeb jõuluvanade suusa- ja kelgumatkaga Tallinna maanteele Kentuki Lõvi pubisse, kus toimub jõulutaatide ja päkapikkude töötuba lastega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles