Tammsaare lasteaia mudilased kinkisid sügisele rõõmsa näo

, Tammsaare lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare lasteaed.
Tammsaare lasteaed. Foto: Mailiis Ollino

Praegune aastaaeg on eriline, sest sel on mitu nägu: päikeseline, värviline, vihmane, tuuline, tormine. Legendi kohaselt olid maru ajal väikesed koduloomad pesast minema jooksnud ja sügis kurvastas selle üle väga. Lapsed leidsid, et teda tuleks aidata: kingiks talle rõõmsa näo, siis nukrus kaoksid ja loomakesed leiaksid taas tee koju.

Sügise vingerpussi eesmärk oli meelitada lapsed rohkem õue aega veetma ja õpetada neid märkama loodust ja sõpra, hoolima üksteisest ja arvestama teineteisega ning kindlasti aitama kaaslast.

Kuna Pärnu Tammsaare lasteaed on tervist edendav ja liikumist toetav asutus, otsustati võtta ette jalutuskäik randa ja meisterdada varem korjatud looduslikust materjalist sügisele kingiks rõõmsad näod.

Ühtsustunde loomiseks otsiti endale sõpru teistestki rühmadest. Iga vanem laps sai väiksema kaaslase, kelle eest ta pidi hoolt kandma ja kel aitama kingitust valmistada. See tekitas elevust nii mudilastes kui ka täiskasvanutes.

Eks iga laps tea, et nooremat tuleb abistada. Suur oli mudilaste rõõm, kui lasteaeda naastes tervitasid neid seal imearmas oranžikas kassipoeg, kolm lustakat koera ja majesteetlik jänes. Lapsed said iga looma eest hoolitseda, pakkudes neile midagi meelepärast. Eriti tore oli jänesele rohtu anda ja jälgida, kuidas ta sõi värsket rohuliblet.

Laste silmadest oli näha rõõmu ja rahulolu, et nemad olid korda saatnud midagi väga üllast ja head.

Sügis jäi vembuga rahule, sest nägi, kui hoolivad ja abivalmid võivad olla lapsed ja täiskasvanud koostööd tehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles