Rasked koolikotid jäävad peagi minevikku

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli kolmandas klassis katsetati digiõpikust taimedest õppimist.
Pärnu Vanalinna põhikooli kolmandas klassis katsetati digiõpikust taimedest õppimist. Foto: Mailiis Ollino

Oktoobri algusest on põhikooliõpilastel võimalus kasutada tasuta digiõpikuid, mis on interaktiivsed ja kergendavad seljakotti. “Ma olen juba kõik ülesanded ära teinud, isegi ette!” hõiskas Pärnu Vanalinna põhikooli kolmandik Tenar Kiuru, kellele uutmoodi õppeviis väga meeldib.

Digiõpik ei tähenda niisama arvutisse skannitud õpikut, vaid see on keskkond, kus on kombineeritud õpik, töövihik ja vihik. Neid tohivad täiendada nii õpilased kui pedagoogid ning võimalik on lisada märkmeid, mis paberraamatute puhul kindlasti ei ole lubatud. Samuti saab samas keskkonnas teha kodutöid ja tunnikontrolle.

Digiõpikud ei näe päevavalgust esimest korda, kuid varem nad maksid ja seetõttu polnud nii levinud. “Umbes kaks aastat tagasi meile õpetati, kuidas neid kasutada,” nentis Pärnu Ülejõe põhikooli õppejuhataja Sille Arust. Nende koolis kasutab digiõpikuid järjepidevat praegu veel 15 õpetajat, kuid kindlasti nüüd see arv tõuseb. Samuti koguvad digiteosed populaarsust Mai koolis, kus peagi tuleb koolitus uue lahenduse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles