Galerii: fitnessisportlased tõid Eesti meistrivõistlustelt mitu medalit

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu sportlased naasid laupäeval 50. Eesti meistrivõistlustelt kulturismis ja fitnessis kokku nelja medaliga. Meie maakonnast osales kaks klubi.

Agne Kiviselja kuldmedal bikiinifitnessis oli pärnakate parim saavutus. Naiste bikiinifitnessi absoluutarvestuses tuli ta teiseks. Kiviselg treenib klubis Spa&Sport. 

Kai Tammsaar (Spa&Sport) võitis naiste bikiinifitnessis (pikkus kuni 162 cm) pronksi. Bodyfitness'is sai pronksi Marian Muuga, kes treenib Kimberi klubis.

Kiviselja treener Ramil Lipp soovinuks, et kõik kolm Spa&Spordi esindajat oleks medaliga pärjatud. Selle klubi ülejäänud kahe sportlase Gea Taalvelti ja Tammsaare treener on Jaana Junson.

Lipp seletas, et kõrvaltvaatajal, kes pole alaga väga hästi kursis, on raske hinnata, mille järgi otsustatakse, kas atleet pälvib medali. Ta nentis, et kõik, kes võistluslavale lähevad, on nagunii väga heas vormis. Võistlusalad erinevad ja hinnatakse eri nüansse, aga oluliseks peetakse, et keha oleks proportsionaalselt arenenud ja ilusa kujuga.

Lipp kõneles, et Eesti mõistes on siinsed meistrivõistlused suursündmus. Sügiseti toimuvad veel maailmameistrivõistlused, millel tänavu plaanib osaleda Kiviselgki. Lipu andmetel sõidab ületuleval nädalavahetusel Poola MMile veel Tammsaar ja võib-olla ka Taalvelt.

Treeneri seletuse kohaselt sõltub paljuski sportlase kogemusest, kas ta suudab kogu hooaja vormi hoida. “Üheks võistluseks vormi ajada on märksa lihtsam kui hoida kaks kuud väga head vormi,” märkis ta.

Mehed seekord Spa&Sporti ei esindanud, ent Lipp arvas, et kevadel Eesti karikavõistlustel läheb ta ise ja veel mõni mees lavale. Kui Eesti kulturismi ja fitnessi liit loa annab, loodab Lipp kevadel korraldada Pärnus Spa&Sport Cupi ehk lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis algajatele.

Eesti meistrivõistlustel osalenud pärnakad

Noored kulturistid ja juuniorid

4. Janno Talumaa, Kimberi klubi (võistlusnumber 6)


6. Jüri Altmets, Kimberi klubi (4)

Naiste bodyfitness

3. Marian Muuga, Kimberi klubi (17)


4. Gea Taalvelt, Spa&Sport (20)

Meeste rannafitness (pikkus üle 182 cm)

5. Madis Judanov, Kimberi klubi (77)

Bikiinifitness (kuni 162 cm)

3. Kai Tammsaar, Spa&Sport (29)

Bikiinifitness (kuni 169 cm)

1. Agne Kiviselg, Spa&Sport (38)

Bikiinifitness (kuni 172 cm)

8. Jana Riks-Kull, Kimberi klubi (52)

Meeste klassikaline kulturism

5. Margus Kaasik, Kimberi klubi (97)

Bikiinifitnessi absoluutarvestus

2. Agne Kiviselg, Spa&Sport (38)

Klubide arvestus

Spa&Sport tuli 7. kohale.


Kimberi klubi 9. kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles