Video: valgepõsk-laglede ränne on täies hoos

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgepõsk-laglede ja põhjapoolsete hanede ränne on täies hoos ja sulelisi tõotab lisanduda.

“Linde on palju, aga tundub, et tuleb veel juurde. Kui palju täpselt on, seda on rände pealt raske öelda. Saame öelda, kui palju neid on mingil ajal mingis kohas, aga paljud rändavad läbi, lennates otse üle,” rääkis Matsalus tegutsev keskkonnaagentuuri spetsialist ja ornitoloog Olavi Vainu.

“Kolleeg Kaarel Kaisel elab Matsalus ja täna hommikul luges oma rohumaade peal kokku 1800 laglet ühes parves ja teise peal 1200. Ikkagi tuhanded ja tuhanded. Kui suudaks nad kõik korraga kokku lugeda, võib olenevalt ajast olla kümneid tuhandeid laglesid,” tähendas Vainu.

Suurematest lindudest on sookured lahkunud, hanede ränne käib ja kui jahedamaks ja külmemaks läheb, siis seda enam lendavad minema luiged. “Need on ka linnud, keda inimene paremini märkab. Eks samal ajal ole põõsastes, metsades ja rannikul väga hästi näha tihased ja pöialpoisid. Punarinna ränne on täies hoos: on isegi üle 1000 rõngastuse päevas olnud tänavu Kablis. Ilusad ilmad sobivad lindude rändeks,” lõpetas Vainu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles