Jooksuüritus toob randa üle 1000 liikumissõbra

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannajooks 2017. aastal.
Rannajooks 2017. aastal. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Kahe silla klubi tänavuse hooaja lõpetab 21. oktoobril Pärnu Rannajooks.

Distantside valikust leiab kümme ja viis kilomeetrit: mõlemad on mõeldud nii jooksjatele kui ka käijatele-kepikõndijatele. Rahvarajana tuntud lühike distants on ajavõtuta ja seda võib läbida kas joostes või käies. Rada kulgeb ranna piirkonnas. Muu hulgas viiakse osalejad promenaadilegi: merevaatega spordiüritusi ei leidu Eestis just palju.

Rannastaadionil paikneb nii stardi- kui finišiala. Seal toimuvad pere pisematele tasuta Drako lastejooksud, kuhu on oodatud kuni 11aastased. Niisamuti korraldatakse staadionil 800 meetri pikkune prii ratastoolisõit, mille puhul pole tegemist võistlusega.

Eilse seisuga oli end kümnekilomeetrisele distantsile registreerinud ligikaudu 600 jooksjat ja 200 käijat-kepikõndijat. Rahvarajal on kirjas 60 osalejat.

“Kaunid sügisilmad motiveerivad inimesi väljas liikuma. Seda näitavad Rannajooksu osavõtunumbridki, sest tuleb üle 1000 liikumissõbraga jooksu- ja käimispäev,” märkis peakorraldaja Vahur Mäe.

Mäe lisas, et kolmandat korda Pärnu uue staadioniga seotud jooksuürituse on rahvas kenasti omaks võtnud ja sügiselgi peaksid korraldajad mõtlema õues liikumise pakkumisele. “Halba ilma pole olemas, on vaid vale varustus – nagu norralased ütlevad. Üldiselt on nii, et korraldajad võtavad üha enam nõuks liikujate nõudlusele reageerida ja aina rohkem rahvajookse toimub sel põhjusel just sügisel. Meeldiv on tõdeda, et väljastpoolt Pärnumaad tulijate huvi kasvab ja paljud ühitavad jooksu sügisese spaapuhkusega,” rõõmustas korraldusmeeskonna juht.

Stardid:

Kell 11 Drako lastejooksud
Kell 13 jooks, käimine/kepikõnd 10 km
Kell 13.20 rahvarada 5 km
Kell 13.20 ratastoolisõit

Rannajooks koos Luitejooksu ja Jüri Jaansoni kahe silla jooksuga kuulub Kahe Silla klubi kolmikürituse sarja, mille kõigile lõpetajatele riputatakse kaela osalejamedal.

Üritus toob kaasa vähe liikluskorralduse muudatusi. Lühikest aega on häiritud ranna piirkonna liiklus. 21. oktoobril 12.45–13.20 on suletud Mere puiestee lõik Ammende villast Suvituse tänavani, ümbersõit toimub Supeluse tänava kaudu, kus liikluskorraldust ei ole muudetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles