Kinos erilinastub Eesti uus teleseriaal "Pank"

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleseriaalis on ühes peaosas näitleja Sergo Vares.
Teleseriaalis on ühes peaosas näitleja Sergo Vares. Foto: Liis Treimann

​Riigis, kus leiba sai talongiga ja restorani pääsemiseks oli vaja šveitserile 25 rubla anda, muutus korraga kõik. Tänavatele tulid suhkruvatt ja erataksod, valuutapoodidest võis osta sulejopesid ja sukkpükse, iga soovija erastas korteri või tegi oma firma. Mõni asutas panga. Ainus Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks loodud teleseriaal “Pank” kõneleb meie inimeste valikutest 1990ndatest peaaegu tänapäevani.

Seriaali keskmes on sündmused pangas, mille tegevus mõjutab olulisel määral kõigi riigi elanike käekäiku. 1990. aastate alguses tuleb panka Toomas, kes teeb peadpööritavat karjääri. Koos pangajuhtide Ülle ja Kaljuga rühitakse läbi majanduskriiside edasi suurema eesmärgi poole. Ent paratamatult tekivad konfliktid konkurentidega, tööpinge murendab inimsuhteid ja kõik tegelased seisavad dilemma ees.

Režissöörid on Jan Erik Nõgisto, Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak ning Marianne Kõrver, peaosades Sergo Vares, Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Priit Võigemast ja Andres Dvinjaninov. Operaatorid Meelis Veeremets ja Ants Martin Vahur, kunstnik Kairi Mändla, monteerijad Hendrik Mägar ja Jaak Ollino juunior, helilooja Sten Šeripov. Seriaali autorid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo, produtsent Paul Aguraiuja.

Pärnu Apollo kinos algab erilinastus seriaali esimeste osadega täna kell 19. ETV hakkab kümneosalist sarja näitama ülehomme ehk neljapäeviti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles