Läänemere muusikasadam on juba loodud

Aino Siebert
, veebilehe Das Baltikum-Blatt toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Järvi segab klassikalise muusika ­taibukalt modernsete elementidega. See muudab kontserdi tavatuks näitemänguks.
Kristjan Järvi segab klassikalise muusika ­taibukalt modernsete elementidega. See muudab kontserdi tavatuks näitemänguks. Foto: Jan E. Siebert

Kui kuurortlinna Pärnusse Läänemere riikide kunstisadama rajamise idee alles küpseb, siis Pärnu muusikafestivali vedava Järvide dünastia noorim liige Kristjan Järvi on samalaadse muusikasadama Läänemere äärde juba loonud. Seda ujuvsadamat ei ole ankurdatud ­ainult ühte linna, vaid see rändab mööda ilma.

Kui Kristjan Järvi augustis Pärnu muusikafestivalil esines, alustasime tutvustust, millega dirigentidest vennad Kristjan ja Paavo Järvi mujal maailmas tegelevad. Siis sai esimest korda juttu tehtud sellestki, et sügisel viib Kristjan Järvi eri riikide muusikute-heliloojatega rahu- ja lepitussõnumi paika, kus varem kannatasid sunnitöölised ebainimlikes oludes.

Usedom Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal on pärast Rügenit Saksamaa suuruselt teine saar. Räägitakse, et siin paistab 1906 tundi aastas päike ja tänu sellele sõidavad puhkajad meelsasti veel septembris-oktoobriski Lääne­mere äärde. Tänavugi oli 97 protsenti Heringsdorfi kuurordi majutuskohtadest välja müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles