Nädal tutvustab Šoti tantsu ja Briti teekultuuri

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme kutsub Briti suursaadik Theresa Bubbear pärnakad kella­viieteele.
Homme kutsub Briti suursaadik Theresa Bubbear pärnakad kella­viieteele. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pärnus toimuvad Briti päevad, et tutvustada inglise keelt ja saareriigi kultuuri, sealhulgas Šoti tantsu ja kellaviietee traditsiooni.

Saareriigile pühendatud nädalal väisab Pärnut Briti suursaadik Theresa Bubbear, kes külastab ettevõtteid ja koole. Homme kell 15.30 avaneb Pärnumaa arenduskeskuses võimalus osa saada ehtsast Briti teepeost, millega tähistatakse Eesti ja Suurbritannia vahelise sõpruse 100 aastat.

Teemapäevadel toimub linna koolides Briti kultuuri tutvustavaid üritusi. Raeküla Vanakooli keskus korraldab reedel Eesti ja Šoti tantsude töötoa-etenduse, kus õpetatakse selgeks lihtsamad sammud ja tantsuvõtted.

Pühapäeval kell 16 räägitakse Pärnu muuseumi Memme jututoas jutte ja legende roosidest, millel Suurbritannia ajaloos ja kultuuris tähtis koht.Nädala korraldavad Eesti ja Ühendkuningriikide suhteid süvendav Estobrit ja Raeküla Vanakooli keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles