Kontserdimajas heliseb ilus ja vastuoluline metsasarv

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Vihmann astus Pärnu linnaorkestri koosseisu sel sügisel.
Mattias Vihmann astus Pärnu linnaorkestri koosseisu sel sügisel. Foto: Mait Jüriado

Ülehomme kõlab Pärnu kontserdimajas metsasarvemuusika. Linnaorkestri ees soleerib sügisel muusikutega liitunud noor interpreet Mattias Vihmann, kes esitab maailma metsasarverepertuaari üht suuremat teost: Richard Straussi metsasarvekontserti nr 1.

Vihmanni sõnutsi on tegemist ühe enim nõutud heliteosega nii ettemängudel kui konkurssidel. “Teose esma­ettekanne toimus Münchenis aastal 1883, kui helilooja oli kõigest 19aastane. Ka mina esitasin teost esimest korda 19aastaselt,” meenutas interpreet, kes alustas metsasarve mängimist 15aastasena.

Vihmann on lõpetanud muusika- ja teatriakadeemia, täiendanud end mainekate filharmoonikute ja kogenud mängijate käe all, musitseerinud Järvi akadeemia noorte sümfooniaorkestris, Põhjamaade sümfooniaorkestris, Tallinna kammerorkestris ja Turu filharmooniaorkestris. Aastast 2013 kuulub Vihmann Eesti riikliku sümfooniaorkestri koosseisu.

Dirigent Jüri Alperten leidis, et metsasarve üle tehakse palju nalja, kuid vähestel on õnnestunud kuulda selle pilli võimekust ja kaunidust. “Kontserdil avaneb võimalus kuulda metsa­sarve kogu tema ilus ja vastuolulisuses,” rääkis Alperten.

Samuti astub kontserdi­maja lavale puhkpillikvartett, kelle esituses kõlab Wolfgang Amadeus Mozarti “Sinfonia Concertante”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles