Kaitseväe kolonnid liiguvad Pärnumaa teid pidi Lätti õppusele

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväemasinate kolonn. Foto on illustreeriv.
Sõjaväemasinate kolonn. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Tänasest nädala lõpuni liiguvad Tapal teenivad liitlased Lätti Adaži polügoonile, et osaleda Eesti kaitseväelastega järgmisel nädalal algaval 1. jalaväebrigaadi õppusel Furious Axe.

Kaitseväe kolonnid sõidavad marsruudil Tapa–Paide–Pärnu–Ikla–Adaži. Peale käimasoleva nädala liiguvad samal marsruudil kolonnid 26., 28. ja 29. oktoobrilgi.

Kaks nädalat kestval Furious Axe'il harjutavad nii Scoutspataljoni kui ka liitlaste lahingugrupi kaitseväelased üksusesisest koostegutsemist ning tegutsemist ühtse üksusena 1. jalaväebrigaadi koosseisus.

“See on teine kord, kui me liigutame kogu lahingugrupi Eestist Lätti ja see pakub meile head võimalust rahvusvaheliseks väljaõppeks,” ütles eelpaigutatud liitlaste kontingendi ülem, kolonel Giles Harris. “Algav õppus on väärt võimalus veel paremini integreeruda 1. jalaväebrigaadiga ja üksteiselt õppida, aga õppuse toimumine Lätis võimaldab meil ka lihvida oskusi, kuidas lahingugruppi ühtse juhtimise all Balti riikides liigutada.”

Õppuse aktiivne faas algab 22. oktoobril. Kahe nädala jooksul korraldavad nii Suurbritannia ja Taani kaitseväelastest koosnev lahingugrupp kui Scoutspataljon lahinglaskmisi soomukite ja suurtükkide toetusel.

Õppus kulmineerub novembri esimesel nädalavahetusel taktikalise harjutusega, kui 1. jalaväebrigaadi üksused harjutavad koostöös Poola ja Slovakkia üksustega eri ründetaktikaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles