Galerii: Sadama korvpallimeeskond andis Tartule kõva lahingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti-Läti korvpalli ühisliigas pidi Pärnu Sadam tasavägise matši järel koduväljakul Tartu Ülikooli 82:76 paremust tunnistama.

Pärnu võitis avaveerandi 20:17, ent jäi teise perioodi lõpus kolmeks minutiks kuivale. Tartu tegi 7:0 spurdi ja pääses pikemale pausile 44:37 eduseisus.

Kolmandal veerandajal tuli Pärnu mängu mõõn - kaitses ei õnnestunud enam miski ja rünnak oli kaootiline - mängus püsiti vaid üksikute meeste individuaalsetele õnnestumistele. Tartu pani aga meeskondlikult edasi ning viimase veerandi eel juhtisid taaralinlased 69:57.

Otsustava veerandi alguseski näis pärnakate seis vilets ning kui mängida jäi viis ja pool minutit oli tartlaste edu veel üheksa silma. Kuid siis hakkas Pärnu mühinal vahet vähendama ja jõudis kaks minutit enne lõpusireeni vaid kahe punkti kaugusele (73:75), ent seejärel surus Kregor Hermet palli pealt, Arnas Velicka tabas kaks vabaviset ja mäng oli tehtud.

Pärnu resultatiivseimad olid Mihkel Kirves ja Henri Wade-Chatman 17 punktiga. Saimon Sutt lisas 15 ja Arkadiy Mkrtychyan 12 silma. Wade-Chatman arvele kogunes ka üheksa resultatiivset söötu.

Tartu poolelt hiilgas 25 punktiga Velicka, kes pääses vabaviskejoonele koguni 17 korral, tabades neist 14. 18aastase mängujuhi takistamisel tehti 13 viga. Hermet lisas 16 punkti.
Vägevad statistilised näitajad sai kirja ka Julius Kazakauskas: 15 punkti, kümme lauapalli ja seitse resultatiivset söötu.

Taaralinlased võtsid ühe kaotuse kõrvale kolmanda võidu ja paiknevad liigatabelis neljandal positsioonil. Pärnu on kahe võidu ja nelja kaotusega 11. Eesti-Läti ühisliigas osaleb 15 meeskonda.

Suvepealinlastel tuleb järgmine matš võõrsil, kui 27.oktoobril minnakse vastamisi Valgaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles